”Încerc să pun la punct o reacţie a statelor împotriva puterii unui grup cum este ArcelorMittal. Pentru moment, acest discuţii nu sunt publice, dar ar putea să se finalizeze cu câteva acţiuni comune”, a spus Montebourg. Potrivit oficialului, statele europene trebuie să stăpânească oţelul care este un produs de bază pentru restul industriilor. Arnaud Montebourg a inceput un turneu prin toate ţările afectate de deciziile ArcelorMittal, urmând ca după Luxemburg să meargă în Spania şi în Germania.
Recent, ArcelorMittal a decis să închidă definitiv furnalele de la Liège (Belgia) şi Madrid (Spania). În cazul facilităţilor din Franţa, ArcelorMittal a oprit producţia la furnalele de la Florange şi Lorraine încă din toamna lui 2011. În Luxemburg, ArcelorMittal a oprit producţia la Schifflange iar producţia facilităţilor de la Rodange a fost redusă.
ArcelorMittal este cel mai mare producător mondial de oţel, cu operaţiuni în peste 60 de ţări. În 2011, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 94 de miliarde dolari şi o producţie de oţel de 91,9 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială de oţel. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara. (Sursa: Agerpres)