”L-aţi văzut şi pe Oprescu revoltându-se că cei de la termocentrale cresc preţurile de câte ori vor ei şi cu cât vor ei. Aşa s-a întâmplat şi de data asta în Constanţa, cum se întâmplă de ani de zile. Bine că n-a crescut foarte mult, ci doar cu 1% preţul gigacaloriei pe care noi o cumpărăm de la CET”, a afirmat Mazăre.
Primarul Constanţei a menţionat că municipalitatea se va judeca cu ANRE pentru că ”nu este normal acest lucru”, iar dacă va câştiga procesul, va înapoia constănţenilor banii plătiţi în plus după majorarea tarifului la gigacalorie.
Creşterea respectivă este făcută în condiţiile în care constănţenii plăteau printre cele mai mari preţuri din ţară pentru energia termică, de 338 de lei pe gigacalorie.
În Constanţa, dintre cei aproape 85.000 de beneficiari ai sistemului centralizat de termoficare, circa jumătate beneficiază de subvenţii din partea Guvernului şi a administraţiei locale, municipalitatea acordând subvenţii cuprinse între 25 şi 75% din valoarea facturii, în funcţie de veniturile pe membru de familie. (Sursa Agerpres)