Anunţul UPC privind lansarea de servicii de televiziune HD, aprobarea de către membrii Asociaţiei Brokerilor a regulamentului mecanismului ROTC şi anchetarea lui Cornel Penescu într-un nou dosar de mită sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

UPC, al doilea mare jucător de pe piaţă locală de comunicaţii prin cablu după RCS&RDS, va oferi clienţilor săi, abonaţi la serviciul digital video recorder, servicii de televiziune de înaltă definiţie, începând cu luna octombrie, potrivit capital.ro.

Membrii Asociaţiei Brokerilor au aprobat astăzi regulamentul mecanismului ROTC (Romanian Over-The-Counter), unde vor putea fi tranzacţionate acţiunile emise de societăţile româneaşti nelistate pe piaţa de capital, instrumentele financiare admise pe o piaţă reglementată sau sistem alternativ dintr-un stat membru al Uniunii Europene, anunţă wall-street.ro.

Cornel Penescu, proprietarul grupului PIC, a fost deferit justitiei vineri într-un nou dosar, în care este acuzat că ar fi instigat la mituirea unor inspectori financiari din Argeş pentru a se face un control superficial la firmele la care este acţionar, potrivit dailybusiness.ro.

Alte titluri importante din economie

Românii vor avea unele facilităţi pe piaţa muncii din Marea Britanie (capital.ro)

Decoraţiunile de lux intră în camera profiturilor modeste (wall-street.ro)

ING Bank reduce estimările privind inflaţia la finele anului, la 4,8% (zf.ro)

Negoiţă amână pe termen nedefinit proiectul de la Popeşti-Leordeni (money.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.