Declaraţiile celui mai mare publisher local pe margine situaţiei presei scrise, confirmarea BEI cu privire la sprijinul pentru proiectele Renault din România şi scăderea cu 86% a profitului pentru grupul Raiffeisen sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

“Primele şase luni din presa scrisă românească au fost un dezastru”. Acesta este verdictul dat de Cristina Simion, directorul general al Edipresse, unul dintre cei mai importanţi publisheri pe plan local. Două argumente: o distribuţie arhaică şi scăderea dramatică a veniturilor din publicitate în zona revistelor de lux, potrivit wall-street.ro.

Banca Europeană de Investiţii îşi confirmă sprijinul pentru proiectele Renault în România. Instituţia ar putea finanţa cu 83 de milioane de euro dezvoltarea centrului de cercetare de la Titu. Reprezentanţii băncii spun că proiectul va contribui la crearea a peste 600 de noi locuri de muncă, anunţă money.ro.

În şirul de anunţuri referitoare la rezultatele financiare în scădere ale companiilor din domeniul financiar-bancar, a venit  acum rândul Raiffeisen. La nivel internaţional, grupul austriac a avut în primul semestru un profit net cu de 86,2% mai mic decât în perioada similară din 2008. Mai exact, 77,862 milioane euro, conform capital.ro.

Alte ştiri importante din economie

Topul economiilor din UE care au scăzut mai puţin decât România (wall-street.ro)

Studiu: Tinerii jurnalişti stăpânesc computerul, dar nu şi gramatica (dailybusiness.ro)

Orange şi Vodafone se bat în telefoane pe net (capital.ro)

Dintre două rele, fraţii Negoiţă aleg răul cel mai mic (zf.ro)

O firmă de publicitate cere insolvenţa Danone pentru neplata unei facturi (money.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.