Poliţia Română acţionează la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigarete şi tutun. 

Astfel, arată sursa citată, poliţiştii au desfăşurat peste 700 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigarete şi produse din tutun, activităţi în urma cărora au fost constatate 637 infracţiuni. 

De asemenea, pe parcursul activităţilor au fost ridicate în vederea confiscării 3.947.708 de ţigarete, 844 de ţigarete foi şi 1.446 de kilograme de tutun. 

Totodată, odată cu finalizarea cercetărilor şi sesizarea instanţei de judecată, au fost indisponibilizate 8.118.080 de ţigarete. 

Valoarea bunurilor indisponibilizate sau confiscate este de 2.434.119 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate 18 mijloace de transport şi au fost aplicate 717 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 927.555 de lei, precizează IGPR. 

De asemenea, pentru prevenirea achiziţionării de către cetăţeni a ţigaretelor de contrabandă, Poliţia Română, împreună cu alte autorităţi şi cu parteneri din mediul privat, a desfăşurat şi desfăşoară campanii de informare – "Rupe lanţul! Contrabanda cu ţigarete este ilegală!", "Spune Nu contrabandei! Aparenţele înşală".

AGERPRES