Daca ar fi stiut, acum ar fi fost un om bogat. Este vorba despre regele Spaniei, Juan Carlos, iesit recent din anonimat prin replica dura adresata presedintelui Venezuelei, Hugo Chavez.

Imediat dupa ce fraza devenita celebra „Por que no te callas?” (De ce nu taci din gura?) a facut inconjurul lumii, niste baieti destepti s-au gandit sa vanda un ton de apel mp3 cu vocea regelui. Astfel au generat venituri de peste 1,5 milioane de euro, in numai cateva saptamani. Peste 500.000 de abonati la telefonia mobila si-au descarcat acest ton de apel si sunt foarte mandri cand le suna telefonul.

 

Pe langa acest „segment de piata”, altii au avut inspiratia sa tipareasca autocolante, sa inscriptioneze sau sa imprime cani de cafea, tricouri si chiar sa infiinteze domenii de internet. Doi frati din Spania, care detin o mica afacere cu tricouri inscriptionate, au ramas socati de succesul lui "Por que no te callas?. By Juan Carlos". In mod normal, magazinul vinde 800 de tricouri pe an, insa in saptamana in care a izbucnit scandalul, au vandut deja 1.000 de tricouri!

 

Regele Spaniei ar fi putut fi mai bogat cu cateva milioane de euro bune daca stia sa puna mana pe aceasta „afacere” si ar fi iesit cu ceva pozitiv din tot scandalul diplomatic pe care l-a creat.

 

Peste 700 de videoclipuri cu diverse variante au aparut deja pe YouTube, inclusiv parodii in care sloganul Nike (Just do it) s-a transformat in "Juan do it. Just shut up."

 

Sursa: Guardian