„Nu se cunoștea originea produselor, unele depășiseră data expirării sau erau stocate în condiții improprii. Bulgaria dorește să scape de titulatura de destinație ieftină pentru turiști”, a declarat Naydenov.
La sfârșitul lunii iunie, autoritățile bulgare au descoperit în câteva hoteluri din stațiunea Nisipurile de Aur 18 kilograme de carne de cal. Conform agenției Novinite, inspectorii au preferat atunci doar să constate lipsa documentelor de proveniență a mărfurilor dar nu au comentat faptul că acea carne provenea de la cabaline. Tot luna trecută, autoritățile de la sud de Dunăre au confiscat 276 de kilograme de alimente care ridicau suspiciuni. Din totalul de 398 de localuri inspectate, la 37 au fost constatate deficiențe.
Bulgarii par a avea, mai nou, o problemă cu tipul de turiști atrași de stațiunile lor de pe litoral. Asta în ciuda faptului că numărul de vizitatori a crescut continuu în ultimii ani. Marin Neșkov, președintele Camerei de Turism din Varna, a constatat că în Bulgaria sosesc tot mai mulți turiști cu venituri reduse. Neșkov consideră că ar trebui făcută o statistică exactă cu veniturile obținute de pe urma fiecărui turist sosit în stațiuni însă este convins că rezultatul acesteia nu va fi deloc îmbucurător. Chiar dacă numărul rezervărilor a crescut cu 10% până la 30%, rezultatul financiar al sezonului 2011 pe litoralul bulgăresc se anunță destul de slab.