Deși a suferit de-a lungul vieții două operații pe cord, oficialul își începe ziua de muncă de la ora 7 și, de foarte multe ori, își stabilește întâlniri dimineața, începând cu ora 9. În lumea politică, este cunoscut ca un prim-ministru care-și face singur analizele anumitor sectoare în loc să delege acest lucru către consilierii săi.

Își respectă întotdeauna prânzul, mai ales din cauza regimului pe care trebuie să-l urmeze cu strictețe. Astfel, pleacă către masă la orele 13.00 și se întoarce în maximum două ore. După amiezile sunt ocupate cu întâlniri cu miniștri cabinetului sau alți oficiali. În mod normal, fiecare întâlnire durează aproximativ 15-20 de minute fiecare.

Serile îi sunt pline de eveinmente la care trebuie să ia parte sau cu alte întâlniri cu  miniștii. Acestea au devenit mai numeroase în condițiile în care au apărut proteste privind invependența statului Telangana.

Manmohan Singh este unul dintre prim miniștrii care lucrează în weekend, chiar dacă la vârsta sa ar trebui să se menajeze. Se spune că Singh este un șef bun, care respectă doleanțele angajaților săi și-i îndepărtează pe cei care nu-și fac treaba. Se știe, de asemenea, că scrie recomandări bune pentru cei care au colaborat cu el.