Cu 15 milioane de turiști, cei mai mulți britanici, francezi și germani,  Grecia își păstrează locul de cinste pe harta destinațiilor turistice, fiind cea mai populară destinație de vacanță după Spania. Pe locul trei în topul turiștilor este Turcia, țară care are toate șansele ca până la finalul sezonului estival să depășească Grecia.

Potrivit lui John Afoukatidis, șeful turoperatorului Thomas Cook din Austria, ”după declinul suferit anul trecut, turismul grecesc revine pe creștere anul acesta, unul dintre motive fiind diminuarea tarifelor la cazare cu 10%-20%”. Reducerea TVA pentru industria hotelieră, respectiv eliminarea taxelor de aeroport au avut, de asemenea, un impact pozitiv pentru turismul elen. Trendul va fi menținut și de diminuarea tarifelor la călătoriile cu feribotul începând din această lună.

În ceea ce privește protestele din Atena, oficialul Thomas Cook afirmă că acestea se limitează doar la centrul capitalei, insulele grecești nefiind afectate de acțiunile protestatarilor.