Construirea unui nou aeroport la Cluj, fuziunea prin absorpţie a companiei braşovene Bravcof cu firma sibiană Concefa precum şi alocarea sumei de un milion de euro pentru studiul de fezabilitate privind construirea Rivierei Tomis sunt principalele ştiri economice ale orei de pe site-urile regionale.

CLUJ: În Cluj se va construi un nou aeroport, care va deservi întreaga regiune nord-vest, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean (CJ). Instituţia face demersuri pentru a coopta într-un parteneriat administraţiile judeţene din Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa şi Bihor. Chiar dacă proiectul de dezvoltare a actualului aeroport e încă nefinalizat, preşedintele CJ Cluj e de părere că ambele proiecte îşi găsesc locul pe teritoriul judeţului, opinie care nu e împărtăşită de toţi liderii de consilii judeţene, relatează ziuadecj.ro.

BRAŞOV: Acţionarii Concefa Sibiu au decis la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei Adunări Generale Extraordinare, fuziunea prin absorbţie cu compania braşoveană Bravcof. Astfel, acţionarii au decis majorarea capitalului firmei cu 835.000 lei, prin emisiunea unui număr de 8,35 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei pe titlu. În aceste condiţii, capitalul Concefa se va ridica la 19,7 milioane de lei. Bravcof Braşov era controlată de Concefa în proporţie de 90%, scrie bzb.ro.

CONSTANŢA:
Deşi proiectul privind construirea şoselei de coastă a primit vot negativ din partea Senatului României în urmă cu trei zile, primarul Constanţei a anunţat, ieri, pe site-ul de licitaţii publice, că oferă din bugetul localităţii peste un milion de euro pentru „achiziţia serviciului de proiectare în fază Studiu de Fezabilitate aferent obiectivului de investiţii Riviera Tomis între Staţiunea Mamaia şi Portul Tomis Constanţa”, dezvăluie telegrafonline.ro.

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

VASLUI: Formulare europene pentru Vaslui (evenimentul.ro)

IAŞI: Şantierele RATP vor rămîne deschise şi după începerea anului şcolar (evenimentul.ro)

CRAIOVA: Adio, debranşare! (gds.ro)

TIMIŞ: Pe râul Bega Poieni, investiţiile vin cu viitura (renasterea.ro)

SIBIU: Vânzarea terenurilor din Cartierul Tineretului, începând din acest an (turnulsfatului.ro)

Nu rata astazi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.