“Puternice schimburi de focuri au avut loc în cursul nopţii de marţi spre miercuri la Saint Denis, în nordul Parisului, în cursul unei intervenţii a poliţiei antiteroriste, la cinci zile după atentatele sângeroase din capitala Franţei. Subdirecţia antiteroristă a poliţiei judiciare franceze a intervenit, asistată de forţele poliţieneşti de intervenţie din cadrul Raid, potrivit unei surse apropiate anchetei. Potrivit unor informaţii, cei doi suspecţi de terorism au fost ucişi. Asaltul a avut loc la cinci zile după atentatele din capitala Franţei care au făcut 129 de morţi. Comisariatul din Saint-Denis le-a recomandat locuitorilor să rămână în case. Regia de transport public din Paris a informat că circulaţia metroului a fost întreruptă între Saint-Denis Universite şi Saint-Denis – Porte de Paris, din motive de securitate. De asemenea, circulaţia tramvaielor pe liniile T1 şi T8 a fost întreruptă. Poliţia a evacuat piaţa Jean-Jaures, situată în apropierea Primăriei, sfătuindu-i din nou pe locuitori să rămână în case. Străzile la Republique, Cornillon şi Chaumette au fost înconjurate de forţele de securitate. La Saint-Denis, în apropiere de Stade de France, a avut loc primul atentat de vineri noaptea, când un kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa", mai citim în Le Monde.

“Focuri de armă în Saint Denis, într-o operaţiune a poliţiei de neutralizare a “creierului” atentatelor de la Paris, Abdel-Hamid Abu Oud”, scrie The Guardian, în pagina electronică.

“O intervenţie a forţelor speciale franceze Raid are loc miercuri dimineaţă la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului, unde se pot auzi numeroase focuri de armă şi detonări, locuitorii fiind avertizaţi să rămână în case. Operaţiunea l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdel-Hamid Abu Oud. Trei camioane au transportat la fa’a locului în jur de 100 militari francezi pentru a asigura perimentrul  operatiunii, aşa cum au procedat în faţa sălii de concerte Bataclan din Paris, vinery seara. Cel puţin 7 explozii au fost auzite la faţa locului. Operaţiunea poliţiei este in curs de desfîşurare.”

“Două zboruri ale companiei Air France din SUA spre Paris au fost redirecţionate după o alertă anonimă cu bombă”, anunţă CNN.

“Două zboruri Air France cu destinaţia Paris au fost redirecţionate marţi seara după decolarea lor din SUA, în contextul unor ameninţări anonime prin telefon ce făceau referire la prezenţa unei bombe la bord, a indicat compania aeriană. La cinci zile după sângeroasele atacuri de la Paris, un avion a fost redirecţionat spre Salt Lake City, în statul Utah, la puţin timp după decolarea sa din Los Angeles, în timp ce al doilea, care plecase din Washington, a fost trimis spre Halifax, în Canada. Ambele avioane – zborul 65 cu plecare din Los Angeles şi zborul 55 cu plecare din aeroportul Washington-Dulles – au aterizat fără probleme. “Avioanele au făcut obiectul unor ameninţări anonime după decolare”, a explicat Air France într-un comunicat. “Ca măsură de precauţie şi pentru a efectua toate controalele de securitate necesare, Air France a decis să solicite devierea ambelor aparate de zbor”, adaugă comunicatul. Acest incident intervine într-un context extrem de tensionat. Atentatele de vineri seara de la Paris s-au soldat cu 129 de morţi, iar Rusia a confirmat marţi că un atentat cu bombă se află la originea catastrofei avionului Airbus 321 în Peninsula Sinai la 31 octombrie, cu 224 de persoane la bord. Cele două atacuri au fost revendicate de către gruparea jihadistă Statul Islamic – ISIS.

“Alertă terroristă la Hanovra”, citim în publicaţia germană Stern.

“Meciul amical de fotbal dintre reprezentativele Germaniei şi Olandei, prevăzut să se desfăşoare marţi seară la Hanovra, la patru zile după atentatele de la Paris, a fost anulat din cauza unui risc "serios de atentate cu bombă", a anunţat şeful poliţiei locale. "Am avut indicii serioase conform cărora un atentat cu bombă era prevăzut în această seară la stadion", a declarat pentru canalul public ARD comandantul poliţiei din Hanovra, Volker Kluwe, după ce anterior la un post local de radio se referise la o "ameninţare concretă" de explozie. Cancelarul german, Angela Merkel, şi principalii săi miniştri trebuiau să asiste la meci. De asemenea, poliţia germană a evacuat marţi seară sala de concerte Hanovra TUI Arena la scurt timp după ce s-a hotărât anularea meciului amical de fotbal dintre echipele naţionale ale Germaniei şi Olandei din motive de securitate. În această sala cu o capacitate de 14.000 de persoane era programat să se desfăşoare concertul grupului pop german Soehne Mannheims. Postul de televiziune Sky Sport News Germany a informat că există o ameninţare imediată şi din acest motiv alerta teroristă este extinsă în tot oraşul Hanovra. Alerta despre o posibilă ameninţare islamistă la meciul amical de fotbal dintre echipele Germaniei şi Olandei a venit de la servicii de informaţii străine, a aflat marţi seară agenţia DPA de la surse din cadrul serviciilor de securitate.”

“Rusia s-a aliat cu Franţa în lupta contra Statului Islamic”, titrează The New York Times.

“Rusia a spus marţi că se coordonează cu armata franceză în privinţa atacurilor pe teritoriul sirian, în special în zonele deținute de Statul Islamic, după ce guvernul de la Moscova a recunoscut în premieră că bombă a distrus avionul charter rusesc, prăbușit peste acum două săptămâni în Egipt. Într-o mișcare conexă, președintele american Barack Obama a declarat miercuri dimineața că este deschis la cooperarea cu Rusia în campania împotriva Statului Islamic, care a revendicat distrugerea avion charter și atacurile mortale din Paris de vineri, dar numai în cazul în care guvernul președintelui Vladimir Putin începe vizează grupul militant. Kremlinul a anunțat că Vladimir Putin și omologul său francez, François Hollande, au vorbit la telefon, şi au fost de acord să-și coordoneze atacurile în Siria. Cei doi se vor întâlni pe 26 noiembrie la Moscova.

„Legenda rugby-ului neo-zeelandez, Jonah Lomu, a murit la vârsta de 40 de ani”, scrie The Wall Street Journal.

„Fostul rugbist neo-zeelandez Jonah Lomu a încetat din viaţă, miercuri dimineaţă, la 40 de ani, la Auckland, a anunţat John Mayhew, fostul medic al All Blacks. "Jonah a murit miercuri dimineaţă. Este total neaşteptat. El şi familia lui reveneau din Marea Britanie şi el a murit", a afirmat Mayhew. Lomu avea probleme cu rinichii, el fiind diagnosticat cu sindromul nefrotic în 1997, fiind nevoit să se retragă din activitate în 2002. El a fost supus unui transplant renal în 2004, reuşind să-şi reia cariera pentru scurt timp. În 2011, boala a recidivat. Puternic – 1,96 m, 115 kg – şi foarte rapid, el a marcat 37 de eseuri în 63 de selecţii, în perioada 1994 – 2002 în tricoul All Black şi a fost finalist al Cupei Mondiale din 1995. Johah Lomu era căsătorit cu Nadene şi avea doi copii.”