Google va asculta telefoanele tuturor. Gigantul tehnologic a făcut anunțul recent, în cadrul conferinței Google I/O din ziua de 14 mai, unul dintre cele mai mari evenimente din zona software.

Gigantul tehnologic va asculta telefoanele tuturor

Compania a transmis că această funcție ar urma să fie utilizată pentru prevenirea escrocheriilor. Noile instrumente de monitorizare sunt încă în faza de testare și ar urma să ofere alerte în timp real în timpul convorbirilor telefonice.

Potrivit inițiativei, funcție permite Inteligenței Artificiale (AI) să asculte apelurile telefonice în efortul de a identifica și a avertiza împotriva posibilelor escrocherii.

Anunțul a fost făcut în contextul în care Google a prezentat o inițiativă mai vastă, de a încorpora AI în sistemul de operare Android.

Astfel, tehnologia ar urma să recunoască și să marcheze tentativele de fraudă în timpul convorbirilor telefonice.

Odată ce AI-ul detectează o escrocherie , utilizatorii vor primi o alertă în timp real pe telefon, avertizându-i că vorbesc cu un potențial hacker.

Gigantul tehnologic oferă exemplul unui „reprezentant bancar” care solicită informații personale, cum ar fi codurile PIN și parolele.

Astfel de cereri sunt neobișnuite pentru bănci, iar AI-ul le va identifica și va emite o alertă.

google gemini
SURSA FOTO: Dreamstime

Anunțul nu a fost apreciat de către utilizatori

Compania a publicat aceste informații și într-un anunț făcut pe contul personal de X. Postarea a strâns imediat milioane de vizualizări și doar câteva aprecieri.

„Testăm o nouă funcție care utilizează Gemini Nano pentru a furniza alerte în timp real în timpul unui apel dacă detectează modele de conversație asociate în mod obișnuit cu escrocherii.

Această protecție are loc pe dispozitiv, astfel încât conversația rămâne privată pentru dvs. Vom afla mai multe în cursul acestui an!”, a anunțat Google pe X.

Spre diferență de aprecieri, comentariile critice n-au întârziat să apară. Un utilizator a scris următorul lucru: „Poate nu ne mai ascultați apelurile. Asta e o înșelătorie mai mare decât orice altceva care va apărea”.

Un altul a reacționat: „Exact la asta mă gândeam și eu, un lup în blană de oaie…”.

Alte comentarii au urmat: „Întrebare: Ce se întâmplă dacă Gemini Nano este adevăratul escroc?”, a scris Netopia.eu.

Un utilizator a oferit o altă explicație:

„Dacă inteligența artificială vă ascultă convorbirile, indiferent de motiv, este o încălcare a intimității dumneavoastră, iar aceste informații pot fi folosite împotriva dumneavoastră odată ce sunt comunicate unei terțe părți”.