Finanţare pentru panouri fotovoltaice

Noi contracte semnate la Ministerul Energiei privind instalarea de panouri fotovoltaice. Vineri, 17 mai, ministrul Sebastian Burduja a semnat 10 contracte de finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

Este vorba despre consumul propriu al entităţilor publice, iar valoarea acestor contracte depăşeşte 28 de milioane de lei.

Acestea se adaugă unui alt contract semnat marţi, 14 mai. Acesta viza finanțarea pentru Comuna Aștileu, județ Bihor, transmite Ministerul Energiei. Valoare totala a proiectului este de 1.901.814,57 lei, valoarea finanțării din Fondul pentru Modernizare fiind de 1.626.878,89 lei, pentru o capacitate instalată totală de 0,25 MW.

10 noi contracte semnate vineri la Ministerul Energiei, pentru primării din nouă judeţe ale ţării

contracte min energiei
SURSA FOTO: MInisterul Energiei

Revenind la cele 10 contracte semnate vineri, instituţia precizează că este vorba despre apelul finanțat prin Fondul pentru Modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice.

Proiectele vor avea o capacitate totală instalată de 3,46 MW.

Valoarea totală a finanțării este de 26.590.462,56 lei, din care valoarea totală a finanțării din Fondul pentru modernizare este de 22.330.466,78 lei.

Proiectele privind instalarea de panouri fotovoltaice privesc primării din mai multe judeţe ale ţării, respectiv:

  • orașul Flămânzi și comuna Hudești din județul Botoșani,
  • orașul Lipova din județul Arad,
  • comuna Roșia din județul Bihor,
  • comuna Grindu din județul Ialomița,
  • comuna Gologanu din județul Vrancea,
  • comuna Cuza Vodă din județul Călărași,
  • comuna Ruscova din județul Maramureș,
  • comuna Chirnogeni din județul Constanța,
  • comuna Ilva Mare din județul Bistrița-Năsăud.

Ministerul Energiei mai precizează faptul că, prin semnarea acestor 11 contracte săptămâna aceasta, se va asigura finanțare pentru proiecte noi, în valoare totală de 28.492.277,13 lei, cu o valoare totală a finanțării din Fondul pentru modernizare de 23.957.345,67 lei, pentru o capacitate instalată totală de 3,71 MW.

Ministerul Energiei gestionează cea mai importantă investiţie pentru viitorul României şi România Viitorului

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a subliniat că investiţiile reprezintă prioritatea mandatului său în Guvern.

Românii trebuie să beneficieze de energie sigură, cât mai verde şi la un preţ corect. Burduja consideră că ministerul pe care îl conduce gestionează acum cea mai importantă investiţie pentru viitorul României.

„Semnarea acestor contracte se subscrie priorității enunțate încă de la preluarea mandatului: investiții, investiții, investiții.

Le mulțumesc colegilor din minister care au înțeles necesitatea accelerării investițiilor prin Fondul de Modernizare. Dezideratul nostru este o energie sigură, la un preţ corect şi cât mai verde.

Prin Fondul pentru Modernizare avem cea mai mare şansă de dezvoltare pe care România o are în istoria recentă şi nu greşesc dacă spun că Ministerul Energiei gestionează cea mai importantă investiţie pentru viitorul României şi România Viitorului”, a declarat şeful de la Ministerul Energiei.