EasyJet, a doua mare companie aeriană low-cost din Europa, a precizat că a convertit o opţiune pentru 30 de aparate A320neo într-o comandă fermă şi a adăugat o comandă fermă pentru alte şase aparate din actuala versiune A320. EasyJet, companie a cărei flotă este compusă în întregime din aparate Airbus, a adăugat că cele 36 de avioane, fiecare cu o capacitate de 186 de locuri, vor fi livrate în 2018 şi 2021. 

'Aceste avioane vor oferi o mai mare flexibilitate în organizarea flotei, inclusiv prin accelerarea unora din avioanele A319 din flota noastră', informează compania britanică. 

Separat, EasyJet a anunţat că în anul fiscal încheiat la 30 septembrie 2015 profitul său net a crescut cu 22% până la nivelul de 548 milioane de lire sterline, în condiţiile în care numărul pasagerilor a crescut cu 6%, până la 68,6 milioane. 

'Perspectiva noastră pe termen lung este pozitivă. Ne aşteptăm ca cererea pe pieţele noastre să fie susţinută iar EasyJet să continue să fie un câştigător pe aceste pieţe', a declarat directorul general Carolyn McCall. 

Pe piaţa din România, EasyJet a decis să înceteze zborurile pe ruta dintre Londra Gatwick şi Bucureşti începând din luna martie 2015. Aceasta este a doua retragere a companiei de pe piaţa din România. 

 AGERPRES