OMV a subliniat că acest proiect scoate în evidenţă rolul jucat de Tunisia în portofoliul său. 'OMV este decis să investească în dezvoltarea de resurse în Tunisia pentru a creşte nivelul de producţie şi a dezvolta baza de rezerve', a declarat Jaap Huijskes, membru în boardul OMV responsabil pentru operaţiunile de explorare şi producţie.

Producţia de gaze naturale la câmpul Nawara este aşteaptă să înceapă în 2016 cu o producţie de vârf de aproximativ 10.000 de barili echivalent petrol pe zi. Anul trecut producţia realizată de grupul OMV în Tunisia a fost de 10.100 barili de echivalent petrol pe zi. În total, grupul OMV a produs în 2013 o cantitate de 150 de milioane de barili echivalent petrol, adică o medie de 288.000 de barili echivalent petrol pe zi.

OMV are în prezent cinci licenţe de explorare şi nouă licenţe de producţie onshore şi offshore în Tunisia.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

AGERPRES