Cu software de ultimă generație, echipamente hardware și servicii destinate oricărui tip de rețea, Nokia este în situația unică de a sprijini furnizorii de servicii de telecomunicații, instituțiile guvernamentale și marile companii să ofere produsele și să își ducă angajamentele la bun sfârșit, beneficiind de avantajele 5G, ale serviciilor de cloud sau IoT.

“Lucrăm cu cei mai mari operatori din lume pentru dezvoltarea unor reţele 5G în Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud, Ţările Scandinave. Ele vor fi primele ţări care vor trece la 5G. Din nefericire, aici în România, nu avem încă un parteneriat 5G. Cu Vodafone în alte ţări avem colaborări 5G începute, la fel şi în cazul Orange. Lucram cu toţi operatori din Romania, însă concurenţa are afaceri semnificative cu aceştia şi se vor asigura că vor păstra aceste colaborari, dar vom face tot posibilul să câştigăm contracte”, a declarat Tommi Uitto, vicepreşedinte Global Product Sales, Mobile Networks Nokia şi CEO Nokia Network Finlanda.

Nokia a anunţat recent extinderea campusului din Timișoara cu cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din industria de telecomunicații din România. Centrul dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data și noile tehnologii de comunicații mobile. În urma extinderii, noul Nokia Campus din Timișoara va avea o suprafață de 27.000 de metri pătrați.
 

 

Investiția totală în Nokia Campus este de peste 73 de milioane de euro. În prezent, peste 1.300 de angajați sunt în campus: 600 de ingineri din departamentul de R&D, inaugurat acum, și peste 700 de specialiști din centrul global de operare de rețele, deschis în prima etapă de relocare a echipei din Timișoara, în decembrie 2015. Cea de-a treia și etapa finală de relocare a echipei în Nokia Campus va fi finalizată în prima jumătate a anului viitor. Nokia are acum 1.600 de angajați în România și va deschide în total 300 de poziții noi până la finalul anului, dintre care 100 în echipele de R&D (pe poziții de „software development engineer” și „system integration&verification engineer”) și 200 în echipa de servicii (pe poziții de „project management” și „service engineer”).