Măsurile de eficientizare vor însemna pierderea a sute de locuri de muncă. Nestle consolidează şapte puncte de lucru din jurul Parisului într-unul singur, susţine Daniel Loget, secretarul comitetului consultativ al angajaţilor de la Nestle Purina în Paris. 

În urmă cu două luni, compania anunţa că intenţionează să desfiinţeze majoritatea celor 550 de locuri de muncă de la Centrul de cercetare a sănătăţii pielii Galderma din sudul Franţei, astfel încât numărul total al concedierilor va depăşi 1.000, a precizat Loget. 

În Franţa, compania are 13.000 de angajaţi. 

"Este în special o situaţie tragică pentru cei cu salarii mici şi pentru cei care aduc majoritatea veniturilor dintr-o gospodărie", a explicat Loget, care este şi reprezentant al sindicatului francez CFTC. 

David Le Doussal, coordonator sindical pentru Force Ouvriere, a confirmat că Nestle ar putea concedia în Franţa peste 1.000 de angajaţi. 

Conform unui document al sindicatului UNSA, Nestle le-a spus reprezentanţilor angajaţilor că va prezenta în primul trimestru din 2018 detaliile privind concedierile. 

Nestle, ca şi alte companii care comercializează produse alimentare ambalate, se află sub presiune pentru a-şi revizui modelul de afaceri şi portofoliile, pentru a satisface apetitul consumatorilor pentru mâncare locală, sănătoasă şi proaspătă. 

Grupul are 335.000 de angajaţi, 436 de fabrici în 85 de ţări, îşi vinde produsele în 189 de ţări, iar în 2016 a înregistrat o cifră de afaceri de 89,5 miliarde franci elveţieni. 

AGERPRES