Marcel Ciolacu ştie când vor afla românii dacă PSD şi PNL vor avea candidat comun pentru alegerile prezidenţiale

Marcel Ciolacu a venit cu detalii noi despre posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la prezidenţiale.

Duminică seară, şeful Guvernului a explicat că după data de 10 iunie se va discuta în coaliţie despre acest subiect. La acest moment, nimic nu este stabilit. Totuşi, o asemenea posibilitate cu candidat comun nu este exclusă, a recunoscut Ciolacu.

„Cred că după data de 10 iunie se vor discuta toate aceste lucruri, şi în interiorul fiecărui partid şi la coaliţie. Nu e luată o hotărâre”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a indicat că este unul dintre membrii fondatori ai PSD şi ştie istoricul acestui partid. Tocmai de aceea, lucrurile trebuie lăsate acum să decurgă normal.

„Eu ştiu lucrurile acestea, cu dusul în sală, cu 7 colegi, înainte de şedinţă, care trebuie să te propună.

Părerea mea este că lucrurile trebuie lăsate într-o normalitate”, a indicat Ciolacu.

presedintele romaniei
Cine va fi preşedintele României din 2024? / SURSA FOTO: Administraţia Prezidenţială

Despre posibilitatea ca cele două partide să vină în faţa românilor cu un candidat comun, Marcel Ciolacu recunoaşte că acest lucru s-ar putea întâmpla. Însă totul urmează să se decidă abia luna viitoare.

„Nu am exclus acest lucru şi cred că discuţia o vom avea după 10 iunie”, a spus prim-ministrul.

Marcel Ciolacu nu a uitat nici de fostul şi actualul preşedinte al României. Moştenirea lăsată de aceştia nu este deloc una care să îl mulţumească pe liderul PSD.

„Ţinând cont că am pierdut de patru ori alegerile pentru funcţia de preşedinte, nu am nicio reţinere să spun, nu l-am votat nici pe domnul Băsescu, nici pe domnul Iohannis.

Nu sunt mulţumit nici după moştenirea lăsată de domnul Băsescu, nici după moştenirea lăsată de domnul Iohannis”, a precizat Ciolacu, invitat duminică seară la Antena 3.

Cum vor lucra PSD şi PNL, colegi de coaliţie şi adversari la alegeri?

În aceeaşi emisiune, premierul a comentat şi pe marginea tensiunilor care vor apărea între PSD şi PNL în timpul campaniei.

Întrebat cum comentează declaraţiile liderilor PNL de la lansările de candidaţi, potrivit cărora PNL va câştiga alegerile în toate regiunile, Marcel Ciolacu a replicat: „Câştigăm noi în diaspora!”

„Eu am preferat să merg prin ţară şi să nu am aceste întâlniri în sală. Şi în perioada următoare o să merg mai mult printre oameni, la obiectivele pe care le avem guvernamentale, de făcut, şi să avem şi contactul direct cu cetăţenii.

Normal, e mobilizarea fiecărui partid, important este că nu mai există totuşi, se vede, acele jigniri directe. Eu sper să rămânem în aceste limite”, a spus Ciolacu.

Acum, PSD are 20 de consilii judeţene, iar Ciolacu se aşteaptă ca, după alegeri, să deţină cel puţin 22.

UDMR nu va pierde probabil Harghita sau Covasna, aşa că social-democraţii vor câştiga consilii judeţene de la PNL, mai spune preşedintele PSD.