De asemenea, se estimează că duminică procentul zborurilor anulate va fi de 62%, în condiţiile în care 65% dintre piloţi participă la grevă. Potrivit datelor furnizate de compania Air France, acţiunea de protest începută cu o săptămână în urmă îi provoacă acesteia pierderi zilnice cuprinse între 10 şi 15 milioane de euro.

Piloţii se tem că unii dintre ei vor fi transferaţi la filiala low-cost Transavia, unde vor beneficia de condiţii mai puţin favorabile. Conform planului de dezvoltare, această filială low-cost a grupului Air France – KLM, ce are deocamdată sedii doar în Franţa şi Olanda, va crea alte baze în Europa, unde va angaja personal pe plan local şi se va constitui ca societate supusă legislaţiei europene, nu celei franceze, acesta fiind un alt motiv de nemulţumire al sindicatelor ce au declanşat greva.

În condiţiile continuării grevei, care intră astfel în a doua săptămână, secretarul de stat francez pentru transporturi, Alain Vidalies a cerut conducerii societăţii şi sindicatelor să se gândească serios la o soluţie de compromis, altfel viitorul companiei Air France ar putea fi în pericol.

El a atras totodată atenţia piloţilor să dea dovadă de responsabilitate şi să înţeleagă faptul că 'low-costul nu este o alegere, ci o necesitate impusă de realitatea pieţei', iar o 'companie fragilă din punct de vedere financiar', cum este Air France, 'nu are altă opţiune decât să se adapteze acestui fenomen major care este dezvoltarea low-costului'.

SURSA: Agerpres