Proiectul Globalworth Campus este prevăzut cu o suprafaţă de 105.000 mp, împărţită în trei turnuri de birouri şi în spaţii comerciale. În plus complexul va dispune de 1.500 de locuri de parcare. În prezent, cel mai mare parc de afaceri din România este Iride Business Park, aflat tot în apropierea staţiei de metrou Pipera. Acesta are o suprafaţă închiriabilă de 92.855 mp şi este în portofoliul austriecilor de la Immofinanz, cel mai mare proprietar de spaţii de birouri din ţară, cu un total de 206.347 mp.

Noul complex va fi dezvoltat de Globalworth pe un lot cu o suprafaţă de circa 30.000 mp cumpărat luna trecută, pentru 14,3 mil. euro, de la distribuitorul de medicamente Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc. Terenul este delimitat de Blvd-ul Dimitrie Pompeiu şi strada George Constantinescu.

Compania a anunţat că până acum costul de investiţie în proiect a fost de 17,8 mil. euro, care cuprinde preţul plătit pe teren şi cheltuielile cu autorizarea şi proiectarea, urmând ca până la final să mai investească încă 80,3 mil. euro.

Chiar dacă proiectul este în etapa premergătoare începerii lucrărilor de construcţii, Globalworth spune că se află într-un stadiu avansat de negocieri pentru închirierea a 25.000 mp de spaţii de birouri şi de retail, într-unul dintre turnurile complexului, către o multinaţională dispusă să semneze un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani. Cu acest contract, gradul de ocupare al Globalworth Campus este de 23,8%.

Ioannis Papaleks mai dezvoltă un proiect similar, dar cu o suprafaţă de doar 53.923 mp, pe un teren achiziţionat în 2012 de la Porsche Inter Auto, lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu. Pe acest teren, se află în construcţie un turn de birouri cu 23 de etaje, care necesită o investiţie de 60 mil. euro. Construcţia ar trebui încheiată spre sfârşitul anului viitor. Turnul este deja preînchiriat în proporţie de 44,1%.

Globalworth a iniţiat la sfârşitul lunii martie o acţiune de majorare de capital în valoare de 200 mil. euro. Din suma vizată, 112 mil. euro sunt alocaţi pentru investiţii viitoare, din care 94 mil. euro privesc proiecte imobiliare deja contractate sau a căror achiziţie se află într-un stadiu avansat de negociere.

Citiţi şi Reţeaua celui mai influent investitor imobiliar din România