Valoarea totală a compensaţiilor se ridică la 150 milioane euro, conform memorandumului încheiat anul trecut de forul fotbalistic continental şi Asociaţia cluburilor europene (ECA). 

Cluburile care au eliberat jucători pentru turneul final desfăşurat în Franţa, între 10 iunie şi 10 iulie, vor primi în total 100 milioane euro, alte 50 milioane euro urmând să fie acordate cluburilor ai căror fotbalişti au luat parte la faza preliminariilor, indiferent dacă selecţionatele acestora s-au calificat sau nu la EURO 2016. 

"Cluburile europene sunt o parte integrantă a succesului competiţiilor noastre rezervate echipelor naţionale. Prin urmare, ca urmare a memorandumului nostru cu ECA, o parte substanţială a veniturilor EURO 2016 va fi distribuită cluburilor care au eliberat jucători în timpul UEFA EURO 2016, inclusiv pentru meciurile de calificare. Este minunat că putem face plăţi la peste 600 de cluburi, mai mult decât oricând înainte. Beneficiul obţinut va continua, cu siguranţă, să ajute la dezvoltarea fotbalului pe continentul nostru", a subliniat directorul de competiţii al UEFA, Giorgio Marchetti. 

Lista completă a cluburilor şi valoarea totală a compensaţiilor pentru fiecare echipă vor fi comunicate în curând, adaugă forul european în comunicatul său. 

AGERPRES