În context, Chiriţoiu a dat ca exemplu regia Romsilva, subliniind că e "straniu" că aceasta poate vinde lemn fără licitaţie sau la licitaţii cu un singur cumpărător. Acesta a răspuns că a observat o problemă de principiu în faptul că Romsilva este şi agent economic, dar are şi atribuţii de autoritate publică.

'Faptul că Romsilva este şi agent economic şi are şi atribuţii de autoritate publică creează o anumită tensiune, un conflict între cele două obiective. Este straniu cum se comercializează lemnul şi am fost surprinşi cum se poate vinde fără licitaţie. Statul cumpără şi avem o legislaţie privind achiziţiile publice care spune că nu se poate cumpăra fără licitaţie, dar când statul vinde ceva, nu avem o legislaţie. Logic ar fi să fie acelaşi principiu, să fie licitaţie pentru ca statul să nu piardă bani, să nu vândă prea ieftin. Ne-a surprins că se poate vinde lemnul fără licitaţie, prin contract direct şi vedem şi licitaţii când există un singur cumpărător, ceea ce este straniu', a declarat Chiriţoiu.

El a adăugat că specialiştii din subordinea sa pregătesc o analiză asupra pieţei lemnului, ale cărei concluzii vor fi făcute publice în perioada următoare. 

Preşedintele Consiliului Concurenţei a avut luni o întâlnire cu reprezentanţii IMM-urilor din Cluj şi din zonele învecinate, pentru a le prezenta legislaţia din domeniu. Potrivit lui Chiriţoiu, aceste întâlniri sunt necesare întrucât, în general, IMM-urile nu au forţa necesară de a apela la specialişti care să le ajute să se menţină la curent cu legislaţia. AGERPRES