Ziua de 27 iulie 2019 avea să deschidă o pagină neagră din istoria României. Este ziua pe care toți românii o vor uitată. Mai exact, în urmă cu un an exploda cazul Caracal, iar pe data de 27 iulie, Gheorghe Dincă recunoștea că le-a omorât pe Alexandra și pe Luiza, cele două adolescente pe care acesta le răpise și le violase.

Gheorghe Dincă a fost arestat pe 27 iulie 2019, pentru omor și viol în cazul Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani pe care o luase cu mașina, la ocazie, spre Caracal. Dincă le-a spus polițiștilor că a ucis-o pe Alexandra după ce s-a întors acasă și a constat că fata a sunat la 112 să ceară ajutor. Ar fi ars trupul fetei într-un butoi din curte. Procurorii au expertizat fragmentele osoase din cenușă și au constatat că au ADN-ul Alexandrei.

Dincă le-a mărturist polițiștilor că a violat-o pe fată în casa ororilor din Caracal, împreună cu un complice, după care a ucis-o, a ars-o și a aruncat resturile lângă o pădure din Caracal. Procurorii au experizat la IML și aceste fragmente osoase, însă nu s-a putut extrage material ADN. Așa că au trimis probele pentru expertiză în America, la FBI.

Ulterior s-a aflat cum s-a petrecut tot. Alexandra a fost răpită pe data de 24 iulie, când s-a urcat „la ocazie” în mașina lui Dincă.

Pe 25 iulie, Alexandra a sunat la 112 pentru a cere ajutorul autorităților, spunând că a fost răpită, violată și este sechestrată într-o locuință din Caracal. Polițiștii nu i-au dat prea multă atenție, pe motiv că adolescenta nu știa să spună unde este.

Abia pe 26 iulie la ora 6:00 dimineața, polițiștii au dat buzna în casa lui Gheorghe Dincă, dar din Alexandra au mai găsit doar niște rămășițe. Bărbatul a ucis-o și apoi i-a ars trupul neînsuflețit într-un cazan, în care anchetatorii au mai găsit doar câteva bijuterii, oase și câțiva dinți. Dincă a fost arestat și a recunoscut nu numai că a ucis-o pe Alexandra, dar și pe o altă fată, Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, care în data de 14 aprilie a dispărut din comuna Radomir, lângă Caracal.

După un an de la tragicele evenimente, anchetatorii încă nu au niciun răspuns.