O idee controversată

O idee controversată pentru a încuraja oamenii să se lase de fumat a fost găsită de Don Bryden, un fumător și directorul general al unei agenții de recrutare din Marea Britanie, conform BBC. Directorul general oferă angajaților zile libere în plus dacă fac efortul să nu fumeze în timpul zilei de muncă. Nu contează dacă sunt sau nu fumători în general. Toți cei care fac un efort să nu ia o pauză de țigări vor fi recompensați cu zile în plus de concediu față de cele oferite de statul britanic.

Unde a fost implementată măsura

Măsura a fost introdusă de compania KCJ Training and Employment Solutions, din Swindon, Marea Britanie. Directorul a menționat că s-a gândit mult la o astfel de soluție care să nu penalizeze la niciun nivel fumătorii, ci doar să încurajeze nefumătorii. În opinia sa, zilele în plus de concediu pentru cei care nu fumează la locul de muncă nu reprezintă o măsură discriminatorie față de cineva. În același timp, Bryden speră că ideea sa va reuși să convingă un număr important de nefumători să se lase de acest obicei dăunător pentru sănătatea lor și a celor din jur, potrivit playtech.ro

„În timp ce fumătorii sunt în pauză de țigară, nefumătorii lucrează.”, a explicat directorul KCJ Training and Employment SOlutions când a introdus noua regulă.