Operatorul de telefonie mobila Zapp a lansat modemul card Z030 pentru laptopuri, primul modem card PCMCIA Zapp. Modemul functioneaza in tehnologia CDMA 450 MHz, atat in modul EV-DO (reteaua optimizata pentru date), cat si in modul 1x RTT (date transmise prin reteaua de voce).

Cardul wireless este livrat impreuna cu aplicatia “Z030 Manager”, care permite si vizualizarea mesajelor SMS primite si este disponibil pentru Zapp Online Express, serviciul wireless broadband de acces la internet, bazat pe tehnologia CDMA 2000 1xEV-DO, care permite transferuri de date cu viteze de pana la 2,4 Mbps, in Bucuresti, municipiile resedinta de judet si in alte 24 de orase din tara. In restul ariei de acoperire, modemul card PCMCIA Z030 functioneaza in tehnologie CDMA2000 1x, care permite transferul de date cu viteze de pana la 153,6 kbps. 

Compania Telemobil, care opereaza reteaua de telefonie mobila Zapp, este detinuta de producatorul de echipamente de telecomunicatii american Qualcomm si Omnia Holdings, un fond de investitii din Orientul Mijlociu. Zapp ofera servicii de telecomunicatii prin tehnologia wireless CDMA 2000 si are 497.000 de clienti in Romania.

Sursa: Capital 14 Martie 2007