În urma perchezițiilor de la Primăria București, Poliția Capitalei informează că au fost identificate și ridicate mai multe documente de interes de cauză, telefoane mobile și medii de stocare. Mai mult decât atât, au fost ridicați peste 52 de mii de euro, 48 de mii de lei și 4.300 de dolari. Poliția Capitalei mai precizează că au fost reținute opt persoane care urmează să fie prezentate magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de DGPMB – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

De ce au fost făcute percheziții

Poliția Capitalei anunță că perchezițiile de miercuri, de la Primăria București, au fost efectuate într-un dosar care vizează mai multe persoane suspectate de mai multe infracțiuni în domeniul autorizării construcțiilor. Autoritățile informează că miercuri au avut loc 11 percheziții în București și în județul Ilfov și că au pus în aplicare mandate de aducere, emise pe numele mai multor persoane.

Activitățile au loc „într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”.

Este de menționat că audierile în acest caz se vor desfășura la sediul Serviciului Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1. Surse apropiate anchetei au precizat că perchezițiile vizează Direcția Generală de urbanism și amenajarea teritoriului și Serviciul de autorizări din Primăria Generală a Capitalei.