Oficialii Google şi Viacom se acuză reciproc într-un proces intentat în anul 2007 de către Viacom site-ului YouTube (deţinut de Google) pentru postarea ilegală a peste 160.000 de clipuri video.

Viacom a depus o plângere penală împotriva YouTube acum trei ani acuzând proprietarii site-ului că au permis postarea a peste 160.000 de clipuri, care au fost vizionate ilegal de peste 1,5 miliarde de ori.

Reprezentanţii YouTube îi acuză la rândul lor pe cei de la Viacom că au angajat 18 agenţii de marketing pentru a posta intenţionat conţinut ilegal pe YouTube. Viacom cere despăgubiri de un miliard de dolari.

Viacom, care deţine printre altele MTV şi Paramount Picture, susţine că a identificat mii de clipuri din seriale precum South Park, SpongeBob şi MTV Unplugged pe YouTube.

Google susţine că YouTube este protejat de Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Acest document stipulează că furnizorii de servicii de  Internet nu sunt responsabili pentru conţinutul pe care utilizatorii îl încarcă online.

Judecătorul care se ocupă de caz, Louis Stanton, le-a dat celor două părţi termen până pe 30 aprilie ca să aducă argumente în favoarea lor. O decizie în acest caz ar putea fi luată în luna iunie.

SURSA: BBC