Yahoo si eBay au anuntat ca vor forma o alianta ce pare a avea ca scop contracararea politicilor de expansiune a gigantilor Google si Microsoft. In urma anuntului, cotatia actiunilor eBay a urcat cu 8%, iar cea a titlurilor Yahoo cu 4% in cadrul tranzactiilor electronice premergatoare deschiderii Bursei din New York. Actiunile Google au fost cotate in scadere cu 1,25%, iar cele ale Microsoft au ramas la aceeasi valoare.

Potrivit acordului, Yahoo va fi al treilea furnizor exclusiv pentru toate anunturile publicitare grafice de pe eBay. Yahoo a optat, de asemenea, pentru sistemul de plati online PayPal al eBay, prin care clientii sai vor putea plati pentru serviciile de web.


In plus, instrumentele de cautare pe web ale Yahoo vor fi integrate intr-o versiune mixta a eBay toolbar, iar cele doua companii vor analiza posibilitatea de a realiza o tehnologie de tip “click-to-clack” pentru publicitate, pe paginile lor de web. Tehnologia “Click-to-call” contine un link in cadrul bannerului publicitar care permite utilizatorilor sa contacteze direct firma care isi face reclama pentru a incheia o tranzactie. Acordul, care ofera Yahoo acces la baza de date a cumparatorilor online a eBay, va fi pus in aplicare incepand din acest an.

Nike si iPod, parteneri in inovatie

Nike a anuntat ca va dezvolta un nou model de pantofi sport, care va anunta alergatorul in privinta distantei parcurse, a vitezei si a numarului de calorii consumate, prin intermediul unui player iPod in miniatura, realizat de Apple. Informatiile instantanee vor fi transmise cu ajutorul unui sistem wireless care va disponibil in aproximativ doua luni. Informatiile solicitate de utilizator vor fi redate de player-ul realizat de Apple, printr-un dispozitiv detasabil, care obtine datele de la un senzor situat in talpa pantofului. Pantofii vor fi disponibili la un pret de aproximativ 100 de dolari, iar Nike a anuntat ca va lansa si alte modele la care va putea fi atasat senzorul. Totodata, sistemul Nike+iPod le va permite utilizatorilor sa solicite o anumita melodie, urmand ca datele privind activitatea fizica sa fie postate pe internet. Actiunile Nike au crescut cu 2% in urma anuntului, cotatia de la inchiderea sedintei bursiere fiind de 1,01 dolari pe actiune, cu 1,3% peste valoarea din sedinta precedenta.