Oficializarea integrarii in UE a pus marii producatori auto pe drumuri. Destinatia: Romania. Daca DaimlerChrysler Automotive Romania a intrat oficial in paine chiar de la 1 ianuarie 2007 luand in subordine marcile proprii distribuite anterior de Grupul Tiriac Auto, la jumatatea anului si germanii de la BMW fac un pas asemanator.

Incepand cu 1 iulie BMW Group va deschide oficial biroul din Romania care va fi plasat in subordinea BMW Group Central Eastern Europe. Conform unui comunicat al companiei, “acest important pas reprezinta o continuare a ofensivei pe piata romaneasca”. Din nefericire, oficialii BMW au refuzat sa faca orice comentarii pe aceasta tema inainte de anuntul care va deveni public pe 13 iunie.

In primele 4 luni ale acestui an, romanii au achizitionat 492 de autoturisme BMW in crestere cu 19,1% fata de perioada similara din 2006. Seria 3 ramane cea mai vanduta  in gama BMW cu 163 de unitati, in timp ce Seria 5 a atins 80 de unitati iar SUV-urile X3 si X5 au fost cerute de 94, respectiv 65 de clienti. In clasa D, BMW Seria 3 se afla pe locul 10 in clasament dupa rivalii de la Mercedes al caror C klasse se afla pe locul 9. Seria 5 este plasata de raportul APIA pe primele 4 luni pe pozitia a treia in clasa E, iar Seria 7 detine acelasi loc in clasa F dupa Mercedes Benz S klasse si Audi A8.

Sursa: Capital 05 Iunie 2007