David McCallum, actor care a obținut câteva nominalizări la Premiile Emmy și a jucat pe marele ecran în filme ca „The Great Escape” și „A Night to Remember”, avea 90 de ani. Actorul a murit din cauze naturale, înconjurat de familie, la Spitalul Presbiterian din New York, informează CNN.

A fost cel mai iubitor și cel mai răbdător tată

Cel care a intrat în atenția publicului în anii 60 în rolul fermecătorului agent secret Illya Kuriakin din serialul „The Man from U.N.C.L.E.”, a murit într-un spital din New York.

„A fost cel mai iubitor și cel mai răbdător tată”, a scris fiul său, Peter McCallum într-un mesaj. „Întotdeauna a pus familia mai presus de orice, mai presus de el”, a continuat el.

Un mesaj de condoleanțe a fost transmis de CBS, televiziunea care a produs serialul „NCIS”.

„David a fost un actor talentat și iubit de oamenii din toată lumea. A avut o viață incredibilă, iar moștenirea sa va dăinui prin nenumăratele personaje pe care le-a întruchipat în filme și în serialele de televiziune. Ne vor lipsi căldura și simțul umorului, care luminau camera sau scena pe care pășea, precum și poveștile minunate pe care le-a împărtășit adesea”, se spune în comunicat.

A intrat în atenția publicului în anii 60 cu rolul din serialul ”The Man from U.N.C.L.E

Originar din Scoția, McCallum a cunoscut succesul în America, unde, de altfel, a obținut mai multe nominalizări la Premiile Emmy pentru rolurile din câteva seriale. A fost distribuit în celebrul film „Marea Evadare”, în 1963, dar și într-un episod memorabil din serialul SF „The Outer Limits”, „The Sixth Finger”.

A intrat în atenția publicului în anii 60 în rolul fermecătorului agent secret Illya Kuryakin din serialul „The Man from U.N.C.L.E.”. Serialul a durat doar patru ani, dar personajul interpretat de actor l-a urmărit toată viața.

David McCallum
SURSA FOTO: Wikipedia

Ultimul rol a fost cel din serialul CBS „NCIS”, unde a interpretat rolul medicului legist Donald „Ducky” Mallard

McCallum a decis să revină la televiziune cu rolul principal din serialul NBC, din 1975, „The Invisible Man”, care, din păcate a avut un singur sezon. Ultimul său rol a fost cel din serialul CBS „NCIS”, unde a interpretat rolul medicului legist Donald „Ducky” Mallard, un tip excentric care dădea cele mai bune sfaturi colegilor săi.

McCallum spunea despre personajul său, Ducky, care purta ochelari și papion și era mereu cu ochii pe femeile frumoase, că „deși părea cam prostuț, era foarte distractiv de făcut”. Și-a luat rolul în serios, petrecând ore în șir în biroul medicului legist din Los Angeles pentru a avea o perspectivă cât mai bună asupra modului în care se fac autopsiile.

Cu celebrul său papion, McCallum a apărut în toate episoadele primelor 15 sezoane, cu excepția unuia, înainte de a avea apariții mai sporadice începând cu sezonul 16. Serialul și-a câștigat în timp un public fidel, ajungând în cele din urmă pe lista celor mai bune zece seriale difuzate în America. Actorul, care locuia în New York, a închiriat un apartament în Santa Monica în perioada în care filma pentru acest serial.