Interfața creată de sudezi se numește Gaze și va fi prezentată în premieră la cel mai mare târg de tehnologie din lume, Consumer Electronic Show 2012 (10-13 ianuarie).

Microsoft a prezentat Windows 8 în luna septembrie a anului trecut, iar utilizatori au descoperit că noul sistem de operare va rula fără nicio problemă, atât pe desktopuri, laptopuri, cât și pe tablete de Internet.

Cei de la Tobii au creat interfața Gaze pentru Windows 8 după ce au testat sistemul de operare pe toate platformele de mai sus. Aceștia au lăudat modul în care Windows 8 se comportă pe tablete, însă au vrut să ofere utilizatorilor posibilitatea să se bucure de o exepriență similară și pe laptopuri/desktopuri.  Nu este confortabil să folosești degetele pe un ecran de laptop sau pe un monitor, mai ales că mâna ta va obstrucționa obiectul pe care vrei să dai click sau să îl deschizi, conform celor de la Tobii. Așa că au venit cu ideea de a putea controla cu ochii cursorul și de a efectua comenzi precum select, zoom, scroll, etc.

Compania suedeză este specializată în controlul programelor cu ajutorul ochilor, având în portofoliu și un joc cu asteroizi. În luna martie a anului trecut Tobii a colaborat cu chinezii de la Lenovo și au lansat primul laptop care poate fi controlat cu ochii.

Atât jocul, laptopul Lenovo, cât și interfața Gaze vor putea fi văzute la CES 2012. Mai multe despre interfața Gaze, în clipul de mai jos.

Sursa: HuffingtonPost