Aplicația WhatsApp a picat vineri seară în toată lumea! Și alte platforme de comunicare, precum Instagram și Messenger, au avut probleme.

Utilizatorii s-au văzut puși în imposibilitatea de a mai comunica în mod real.

Aplicația WhatsApp a picat vineri seară în toată lumea. Compania tace

Probleme de funcționare a aplicației WhatsApp atât pe mobil, cât și pe desktop. Utilizatorii din toată lumea raportează că nu reușesc să se conecteze.

Nici Instagram nu încarcă fluxul de postări, iar Messenger afișează mesajul ”nu există conexiune la Internet”.

Compania nu a anunțat deocamdată că ar avea probleme de funcționare. Pe site-ul DownDetector apar deja raportări de nefuncționare din toată Europa, America și Asia, anunță biziday.ro.

Aplicația WhatsApp și-a revenit totuși în scurt timp, în cursul serii de vineri.

Trebuie precizat că WhatsApp Messenger este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru Android și alte smartphone-uri.

WhatsApp folosește conexiunea la Internet a telefonului pentru a permite utilizatorului să trimită mesaje, fișiere media, și să-și apeleze prietenii sau familia.

WhatsApp poate fi accesat și folosit pe calculatoare

WhatsApp poate fi accesat și folosit deasemenea și pe calculatoare, atâta timp cât telefonul utilizatorului rămâne conectat la internet, în timp ce este folosită aplicația pe PC.

Utilizatorul are și opțiunea de a folosi WhatsApp pentru a trimite SMS-uri.

Aplicația a fost creată de WhatsApp Inc. în Mountain View, California, și a fost achiziționată în februarie 2014 de Facebook Inc. pentru aproximativ 19 miliarde dolari americani.

A devenit cea mai folosită aplicație de mesagerie instant din lume până în anul 2015, și era folosită de peste 1,5 miliarde de utilizatori din toată lumea, conform statisticilor din februarie 2018.

Începând cu februarie 2020, aplicația nu va mai fi disponibilă pe versiunile mai vechi de iOS 8, mai vechi de Android 2.3.7 și nu for mai fi asigurate serviciile de asistență tehnică pentru toate telefoane cu Windows Mobile.