Moneda Bitcoin a trecut sâmbătă de 60.000 de dolari, ceea ce înseamnă un nou record. Criptomoneda a crescut brusc în acest an, parțial datorită acceptării mai largi ca formă de plată.

Valoarea de piață a bitcoin a depășit marți 1.000 de miliarde de dolari, pe măsură ce prețul criptomonedei a crescut, a relatat CNBC. Este a doua oară când valoarea de piață a bitcoin depășește 1 trilion de dolari, prima oară fiind pe 19 februarie. Capitalizarea de piață a bitcoin s-a menținut la peste 1 trilion de dolari timp de câteva zile.

Moneda digitală a crescut cu peste 80% în acest an și cu 570% în ultimele 12 luni

Creșterea Bitcoin a fost atribuită mai multor factori, inclusiv participarea investitorilor instituționali mai mari și unor achiziții notabile de la corporații precum Tesla, Square și Microstrategy.

Duminică, producătorul chinez de aplicații Meitu a spus că a cumpărat nu numai bitcoin, ci și o altă criptomonedă numită ether. Ether se tranzacționa la 1.836,73 dolari în jurul orei 10:41 a.m. ora Singapore, în creștere cu aproape 7% față de o zi înainte, potrivit CoinDesk.

O tranzacţie record cu Bitcoin a fost înregistrată în Italia, pentru un singur zbor la bordul unui avion privat. Plata a fost realizată prin intermediul platformei BitPay. Firma beneficiară este Fast Private Jet din Verona, scriu jurnaliştii La Stampa.

În Italia a fost înregistrată cea mai mare tranzacție de criptomonedă din lume pentru un singur zbor la bordul unui avion privat. Plata, de peste 500.000 de dolari, a fost efectuată către Fast Private Jet, cu sediul în Verona, prin intermediul platformei BitPay, care a certificat operațiunea. Cifra, se precizează într-un comunicat, a fost plătită pentru un zbor pe distanțe lungi, care a avut loc în ultimele săptămâni.