Investiţia vine într-un moment în care compania auto continuă să se redreseze după problemele cu care s-a confruntat în urmă cu trei ani, când a solicitat protecţia Legii falimentului. În primele trei luni din acest an General Motors a realizat un profit net de un miliard de dolari, datorită majorării vânzărilor pe piaţa din SUA.

Buffett conduce un sedan Cadillac DTS fabricat de GM, astfel că recenta investiţie ar putea arăta preferinţele sale printre producătorii auto americani. Berkshire Hathaway nu a investit în Ford Motor sau Chrysler.

De asemenea Berkshire Hathaway şi-a majorat participaţia deţinută la cel mai mare retiler mondial cu aproape 8 milioane de acţiuni, la 46,7 milioane de acţiuni, şi a investit în companiile DirecTV, Liberty Media, DaVita Inc şi Bank of New York Mellon. În schimb grupul condus de Warren Buffett şi-a redus participaţiile deţinute la IBM, Intel Corp, Kraft Foods, Dollar General, Procter & Gamble şi Verisk Analytics.

Warren Buffett a declarat săptămâna trecută că holdingul său Berkshire Hathaway Inc va continuă să cumpere acţiuni, în special dacă vor deveni şi mai ieftine pe fondul scăderii pieţelor bursiere globale.

Warren Buffett, supranumit şi "oracolul din Omaha", a subliniat că sfatul său către investitori este acelaşi: nu cumpăra acţiuni pe baza titlurilor din ziare, ignoră emoţiile şi cumpără acţiuni care au cea mai bună valoare pe termen lung.

Potrivit unui clasament al celor mai bogaţi oameni de pe planetă realizat de revista Forbes, Warren Buffett, 81 de ani, ocupă locul al treilea cu o avere de 44 de miliarde de dolari.
Sursa: Agerpres