Potrivit prognozei meteo, vremea se va încălzi începând cu ziua de joi, însă vântul va rămâne la fel de puternic în cea mai mare parte a țării.

La munte rafalele de vînt vor depăşi 70-90 km/h, în special pe creste, spulberând zăpada şi determinând reducerea vizibilităţii; în zona montană a judeţelor Caraş-Severin, Mehedinţi, Hunedoara şi Gorj vor fi rafale ale vântului de 80-110 km/h, iar zăpada va fi puternic spulberată.

Pe parcursul zilei în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei şi pe litoral, iar trecător şi izolat şi în rest, vântul va avea viteze ce vor atinge temporar 55-70 km/h.

Cerul va fi variabil, cu înnorări  în sudul şi sud-vestul teritoriului, unde cu totul izolat se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ploaie în zonele joase şi mixte la munte favorizând formarea poleiului.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea vor fi cuprinse între 5 şi 16 grade, iar cele minime se vor situa între -5 grade în estul Transilvaniei şi 6 grade pe litoral. Pe arii restrânse, noaptea şi dimineaţa, în nord şi centru se va forma brumă. Presiunea atmosferică va scădea dinspre sud-vest, însă tot la valori înalte, de regim baric anticiclonic.

Vineri cresc temperaturile

Vineri, vremea continuă să se încălzească, iar maximele termice vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral. Cerul va fi variabil în sudul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în Muntenia şi pe litoral unde vor fi viteze la rafală de până la 55-60 km/h, dar şi la munte şi în sudul Banatului, unde rafalele vor fi de 70-90 km/h.

În restul regiunilor, intensificări ale vântului se vor semnala trecător şi pe arii mai restrânse, cu viteze în general de 40-45 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -2 şi 6 grade, cu valori uşor mai coborâte în depresiunile intramontane. În orele dimineţilor, izolat, se va forma ceaţă, iar în nord şi în depresiuni, brumă. Presiunea atmosferică va mai scădea dinspre sud şi sud-est.

Sâmbătă, valorile de temperatură se vor situa uşor peste cele normale în ultima decadă a lunii martie în majoritatea zonelor, astfel că cele maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul, estul şi centrul ţării, dar numai pe spaţii mici va ploua slab în extremitatea de sud-est.

Vântul va fi moderat în regiunile sud-estice şi la munte şi va sufla slab în restul teritoriului. Izolat se va semnala ceaţă, iar în depresiuni brumă.

În Capitală, valorile de temperatură vor fi uşor mai ridicate decât cele normale la această dată, cu o maximă de 16-17 grade şi o minimă de 5-7 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat.