Vremea se strică în România. Potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, condițiile meteo se schimbă radical. Cea mai mare parte a ţării va fi afectată, pe parcursul zilei de luni. România va fi lovită  de intensificări temporare ale vântului. Acesta va avea viteze în general de 45…55 km/h.

La munte precum şi în regiunile nord-vestice, centrale, sudice şi sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăşi 55…65 de km/h şi izolat 70 km/h.

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 80…100 km/h.

Alertă de la ANM

Potrivit ANM, temporar va ninge în zona de munte şi pe arii restrânse în regiunile intracarpatice.

De altfel, meteorologii au anunțat că vremea se va schimba brusc de duminică seara. ANM a emis, duminică, o avertizare cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, viscol puternic. În plus, au indicat și vizibilitate redusă, în zece de judeţe. Este vorba de intervalul 24 ianuarie. Perioada este între ora 22:00 – 25 ianuarie, ora 10:00.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi local moderate cantitativ, tot în zece de judeţe, în intervalul 24 ianuarie, ora 22:00 – 25 ianuarie, ora 10:00.

În intervalul menţionat, în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80-90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 100 km/h şi va fi viscol.

Cum va fi vremea în București

În București, începând de duminică seara, de la ora 22:00 și până luni, 25 ianuarie, ora 10:00, cerul va avea înnorări. În dimineața zilei de luni, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 3-5 grade.

De luni, 25 ianuarie, de la ora 10:00 și până seara, la ora 22:00, vremea se va răci la București, însă valorile termice vor fi în continuare mai mari decât mediile climatologice ale perioadei, astfel maxima va fi de 7-8 grade.