Vine iarna! Cod portocaliu de ninsori emis de ANM, valabil începând din seara zilei de duminică.

Ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea, atrag atenția meteorologii.

Vine iarna! Cod portocaliu de ninsori emis de ANM

Astfel, începând cu ziua de 24 ianuarie, ora 22:00, vor avea loc intensificări susținute ale vântului, viscol puternic, cu vizibilitate redusă

Zone vizate sunt Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.800 m.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100…120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Codul portocali de ninsori este valabil până în dimineața zilei de 25 ianuarie, la ora 10.

Vine iarna! Cod portocaliu de ninsori emis de ANM pentru România. Avertismentul meteorologilor

Vor fi intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte, precum și în regiunile nord-vestice, centrale, sudice și sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h.

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80…100 km/h. Temporar va ninge în zona de munte și pe arii restrânse în regiunile intracarpatice.

Cod galben de vânt în Banat

Deasemenea, pentru același interval de timp ANM a emis o avertizare meteorologică de Cod galben vizând intensificări ale vântului în Banat, zona Carpaților Occidentali și Meridionali; ninsori viscolite și local moderate cantitativ în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol.
Temporar va ninge în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15…20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă consistent.
În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h.

Spre dimineață, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vine iarna! Cod portocaliu de ninsori emis de ANM pentru România. Avertismentul meteorologilor