Proiectul intitulat Mars One, prevede trimiterea a patru astronauţi pe Marte în luna aprilie a anului 2023. Alţi oameni vor ajunge pe planetă la fiecare doi ani şi niciunul dintre aceştia nu se va mai putea întoarce.  Pentru a finanţa acest proiect compania va organiza un specactol media aşa cum nu s-a mai văzut. Va fi un fel de reality show gen Big Brother.

Companie olandeză estimează că numai trimiterea celor patru astronauţi pe Marte va costa 6 miliarde de dolari.

Primul pas va fi facut în 2016 atunci când va fi lansat un satelit de comunicaţii pe Marte. Doi ani mai târziu va fi trimis un rover de mari dimensiuni. Acesta va căuta cea mai bună zonă pentru construirea coloniei. Compania va trimite ulterior pe Marte echipamente de susţinere a vieţii, cabine de locuit şi alte elemente necesare supravieţuirii pe planetă. Un alt rover va fi lansat în 2020. Cele două rovere vor pregăti venirea primilor oameni, în anul 2023.

Mars One nu este singurul proiect care prevede trimiterea de oameni pe Planeta Roşie. Preşedintele SUA, Barrack Obama, le-a spus celor de la NASA să lucreze la un proiect asemănător. NASA speră să trimită oameni pe Marte până în 2030.

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/n4tgkyUBkbY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>