Cei care au nevoie de bani în perioada dificilă de criză pot aplica pentru un nou premiu pus la bătaie de Lord Wolfson, din Marea Britanie, care oferă banii celui care va propune cel mai bun plan de destrămare ordonată a zonei euro. 
Wolfson Economics Prize, anunțat ieri, este al doilea ca mărime ce poate fi câștigat de un economist, după premiul Nobel, scrie Financial Times.
Lord Wolfson, CEO al companiei Next și finanțator al Partidului Conservator din Anglia a spus că ”Premiul va ajuta la obținerea unui răspuns la una din cele mai importante întrebări care s-a născut de peste un deceniu, în legătură cu uniunea monetară”.
”În timp ce au existat o mulțime de speculații în legătură cu țări care ar putea părăsi zona euro s-au realizat prea puține studii legat de ce ar implica această soluție”.
Policy Echange, organizația care se va ocupa de centralizarea răspunsurilor, va trimite către 200 de departamente economice din întrega lume câte un pachet cu formularele de aplicare. Organizatorii speră să atragă în această competiție gânditori de calibru, cum ar fi laureații Nobel Joseph Stiglitz, Paul Krugman și Chris Pissarides.