Ministrul Economiei si Finantelor (MEF), Varujan Vosganian, considera ca suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu si alegerile  prezidentiale anticipate sunt consecinta unor actiuni democratice, se arata intr-un comunicat al MEF.

Potrivit lui Vosganian agentiile de rating vor analiza in continuare viata economica si politica, insa nu exista motive pentru o eventuala scadere a ratingului de tara.

Administratia prezidentiala nu are nici o influenta asupra evolutiei inflatiei, ratei de schimb, cresterii salariilor, controlul deficitelor, nivelului arieratelor, investitiilor straine, al accesarii fondurilor europene sau asupra deficitului bugetar, se precizeaza in comunicat.

Guvernul, administratiile locale si mediul de afaceri in ansamblul sau – companii de stat si private, banci, societati de asigurare, firme de leasing, piata de capital, fonduri de investitii – au menirea de a dezvolta economia nationala. In evolutia viitoare a ratingului de tara, decisive sunt evaluarile ce urmeaza a fi facute de Uniunea Europeana, sustine Vosganian.

Sursa: Capital 19 Aprilie 2007