Volksbank Romania si-a majorat capitalul social cu 336 de milioane de lei (100 de milioane de euro) prin emiterea a unui numar de 840 de milioane de actiuni ordinare, in valoare nominala de 0,1lei fiecare si a 280 de milioane de actiuni preferentiale, cu o valoare nominala de 0,1 lei fiecare, informeaza un comunicat al bancii. Emiterea de actiuni se va face cu prima de emisiune in valoare de 0,20 lei pentru fiecare actiune nou emisa, valoarea totala a primei fiind de 224 de milioane de lei. Asfel suma varsata in total, formata din aportul la capitalul social si prima de emisiune, va fi de 336 de milioane de lei. 

Actionarul Volksbank International AG a decis sa subscrie si sa verse in numerar, suma de 112 milioane de lei, corespunzatoare unui numar de 1,12 miliarde de actiuni. Volksbank International AG va varsa in numerar, odata cu participatia sa la capitalul social al Volksbank Romania, si prima de emisiune aferenta actiunilor pe care le va dobandi.

 

 

Volksbank Romania activeaza pe piata romaneasca din 2000. Principalul actionar al bancii este Volksbank International AG, in majoritate detinut de Österreichische Volksbanken-AG, banca ce reprezinta institutia centrala a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria.

 

Sursa: Capital 29 Martie 2007