Printr-o decizie irevocabilă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea prin care doi clienţi ai Volksbank România au solicitat în justiţie constatarea caracterului abuziv al clauzelor privind perceperea comisionului de risc dintr-un contract de credit.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, determină modificarea în totalitate a hotărârilor pronunţate anterior de instanţele inferioare în cazul a doi clienţi ai Volksbank România. Clienţii au cerut instanţei constatarea caracterului abuziv al unor clauze cuprinse în convenţiile de credit. Clauzele în discuţie se referă, în principal la comisioane practicate de bancă, în speţă comisionul de risc.
O echipă de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii condusă de Ionuţ Şerban a asigurat reprezentarea Volksbank România în redactarea şi susţinerea cererii de recurs, atât în faţa instanţei de recurs (ÎCCJ), cât şi în faţa instanţei de apel (Curtea de Apel Iaşi).

Comisionul de risc a creat mari probleme Volksbank, după apariţia ordonanţei 50 a creditelor pentru populaţie. Aproape 2.000 de clienţi au câştigat irevocabil dreptul de nu mai plăti acest commission considerat abuziv de mai multe instanţe din ţară.