Rusia va continua să modernizeze arsenalul nuclear, în scop de disuasiune, afirmă preşedintele Vladimir Putin, dând asigurări că Moscova nu intenţionează să utilizeze armament atomic şi nu vrea un nou război mondial.

"Statele Unite au continuat să aducă armament nuclear tactic în Europa după sfârşitul celui de-al II-lea Război Mondial. Este un lucru periculos. De ce? Pentru că armele noastre tactice nu pot atinge teritoriul american, în timp ce armamentul american din Europa poate atinge teritoriul rus, generând un risc strategic mai mare decât cel reprezentat de rachetele noastre intercontinentale pentru Statele Unite", a afirmat Putin, potrivit RIA Novosti.

"Armamentul nuclear este baza politicii ruse de securitate, dar noi nu vom profera ameninţări nucleare faţă de nimeni, chiar dacă acesta este un element important al doctrinei noastre militare, în sensul disuasiunii", a spus Putin, potrivit Sputnik.

Liderul de la Kremlin a exprimat speranţa că nu se va ajunge la un nou război mondial, atrăgând atenţia că un asemenea conflict ar genera o catastrofă de proporţii globale.

"Vreau să cred că nu va fi niciun nebun pe Terra care să decidă să folosească arme nucleare", a subliniat Putin, potrivit Sputnik.