Totuși, trebuie îndeplinită o condiție. Un cuplu trebuie să fie căsătorit de cel puțin 20 de ani pentru a fi luat în vedere. Vicepreşedintele grupului parlamentar liberal-democrat Iaroslav Nilov, care se numără printre iniţiatorii legii, a susținut că „este necesară sprijinirea instituţiei familiei”.

Ar putea fi un ajutor pentru cuplurile din Rusia

Proiectul prevede ca o dată la cinci ani, fiecare soţ al unui cuplu din Rusia să primească câte 20.000 de ruble, echivalentul a peste 450 de euro.

„Dacă oamenii sunt căsătoriţi de mai mult de 20 de ani, haideţi să le plătim câte 20 mii fiecărui soţ excluzând coeficienţii regionali. Şi să facem aceasta la fiecare 5 ani. În plus, regiunile vor avea dreptul să stabilească suplimentar măsuri de sprijin social”, a declarat Iaroslav Nilov, conform TASS.

De asemenea, grupul parlamentar liberal-democrat vrea să dedice acest proiect de lege fondatorului partidului. Deputatul a amintit că prima și singura căsnicie a lui Vladimir Jirinovski „a durat multe decenii”.

Amintim că Vladimir Jirinovski a murit în aprilie 2022 la 75 de ani, după ce a făcut Covid.

Serviciul de presă al LDPR a precizat pentru sursa menționată că proiectul de lege este planificat să fie trimis la guvern pentru examinare înainte de sfârşitul actualei sesiuni de primăvară a Dumei de Stat.

Rușii pot fi recrutați mai ușor în armată

În altă ordine de idei, Moscova susține că o campanie de recrutare militară, programată în primăvară, se desfășoară conform programului și nu există planuri de a trimite notificări electronice în masă, în ciuda noului sistem care a intrat în vigoare, după ce a fost promulgat anterior de Vladimir Putin.

Colonelul Andrei Biriukov, un oficial dintr-un departament al forțelor armate responsabil de recrutare, a ținut să elimine speculațiile potrivit cărora Rusia ar putea folosi noul sistem pentru a lansa o altă chemare în masă la războiul din Ucraina.

Acesta a declarat că primii recruți vor fi trimiși la punctele de desfășurare permanentă de pe teritoriul Federației Ruse începând cu 20 aprilie.

Amintim că Rusia este în curs de a chema 147.000 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, între 1 aprilie și 15 iulie, pentru a efectua serviciul militar obligatoriu, în cadrul ciclului său de conscripție bianual de lungă durată.