Ședință cu scântei la PNL. Liberalii cer astăzi să se ia decizia finală în cazul lui Vlad Voiculescu. Nu scapă de furia liberalilor nici Raed Arafat. Cel puțin așa au lăsat să se înțeleagă mai multe voci de la vârful partidului. Vicepreședintele PNL, Ben Oni Ardelean, dar și prim-vicepreședintele liberalilor, Rareș Bogdan, au transmis o serie de mesaje clare în acest sens.

Ben Oni Ardelean a declarat sâmbătă că va solicita premierului Florin Cîţu demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Acest lucru ar urma să se petreacă în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului.

“În calitate de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, voi solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Naţional, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Tot circul, bâlbâiala şi bătaia de joc la adresa pacienţilor de la Spitalul Foişor a umplut paharul. Pacienţii cu diferite boli nu mai pot fi ignoraţi şi daţi la o parte în detrimentul pacienţilor infectaţi cu COVID. Chiar dacă managementul Spitalului Foişor s-a opus transformării în unitate COVID-19, printr-o scenă similară cu prelungirea carantinării Timişoarei, s-a dat un ordin – ignorând voinţa şi argumentele celor de acolo – prin care au fost evacuaţi în toiul nopţii zeci de pacienţi”, a scris Ardelean pe Facebook.

Mesajul categoric al lui Rareș Bogdan: Voi cere aceste răspunsuri

Nici poziția lui Raed Arafat nu este una tocmai comodă. Mai ales că, inclusiv, Rareș Bogdan a transmis că nimeni nu e de neînlocuit. Rareș Bogdan a spus ce ar urma să se întâmple la ședința liberalilor.

„Luni, la ora 11.30, are loc ședința coaliției la care voi participa în calitate de prim-vicepreședinte al PNL și voi solicita exact să mi se spună și vom lua atitudine”, a afirmat Rareș Bogdan. El a spus că ar vrea să știe de ce Raed Arafat a dat abia la ora 18.45 ordinul de evacuare a spitalului.

“Sunt o mulțime de întrebări la care opinia publică așteaptă un răspuns. Poziția mea nu este o poziție singulară”, a mai spus Bogdan.

Reacția lui Florin Cîțu în cazul Voiculescu

Duminică seara, însă, premierul României, Florin Cîțu, nu a spus categoric dacă îl va remania pe ministrul Sănătății. El a spus că astfel de decizii nu se discută, ci doar se „anunță.”.

„Este de văzut dacă mai există onoare în România. Am spus şi în şedinţa CCI pentru că e normal să intervină premierul să vorbească şi cu managerul. În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic – pandemia. (…) Eu vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată şi celor care au opinii politice în subiect – remanierea sau o decizie în acest Cabinet o va lua premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”, a punctat Florin Cîțu.