Florin Roman va fi coordonatorul echipei de campanie PNL la alegerile locale

Florin Roman a menționat că Biroul Politic Național al PNL l-a desemnat marți, pe 26 martie, să coordoneze alegerile locale la nivel național, alături de alți doi liberali originari din Alba.

Mai exact, Rareș Bogdan coordonează alegerile europarlamentare, iar Dan Motreanu coordonează alegerile prezidențiale.

”Primul mesaj către liberali este că mergem peste tot separat cu excepţia Bucureştiului şi a municipiilor reşedinţă de judeţ unde sunt primari USR în funcţie. Deci ne batem cu toţi, inclusiv cu PSD! Sau mai ales cu PSD spun eu, la alegerile locale!”, a spus el.

Florin Roman i-a îndemnat pe liberali să se mobilizeze pentru câștigarea alegerilor.

”Au mai luat primari liberali şi pe vremea lui Ponta şi tot am câştigat alegerile prezidenţiale! Aşadar curaj, mobilizare, candidaţi valoroşi şi victoria va fi a noastră!

Mulţumesc colegilor liberali din ţară pentru încredere! Cu bunul Dumnezeu înainte şi cu PNL pentru o Românie europeană puternică!”, a afirmat acesta.

Rares Bogdan, PNL, Parlamentul European, alegeri
Rareș Bogdan; SURSA FOTO: Facebook

Rareș Bogdan, Florin Roman și Dan Motreanu vor conduce echipele de campanie ale PNL

Așadar, Rareș Bogdan, Florin Roman și Dan Motreanu sunt desemnați să conducă echipele de campanie ale PNL pentru alegerile din acest an.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a comunicat că Biroul Politic Național al partidului a stabilit în ședința de marți că cei care vor coordona echipele de campanie ale formațiunii la alegerile europarlamentare, locale și prezidențiale vor fi Rareș Bogdan pentru europarlamentare, Florin Roman pentru locale și Dan Motreanu pentru cele prezidențiale.

„PNL, în şedinţa structurii centrale de conducere, a luat câteva decizii importante. Prima dintre ele este o decizie referitoare la stabilirea coordonatorilor echipelor de campanie ale Partidului Naţional Liberal. În ceea ce priveşte alegerile locale, vicepreşedintele Florin Roman va asigura conducerea echipelor de campanie.

Pentru alegerile europarlamentare, şef al echipelor de campanie va fi domnul europarlamentar şi prim-vicepreşedinte Rareş Bogdan, iar în ceea ce priveşte proiectul prezidenţial, pe care evident ni-l dorim şi pentru care încă de pe acum ne pregătim, domnul prim-vicepreşedinte Dan Motreanu va asigura conducerea echipelor de campanie”, a spus acesta.

Pe data de 9 iunie, cetățenii români vor fi convocați la vot pentru atât alegerile locale, cât și pentru cele europarlamentare.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, acestea sunt programate să aibă loc în luna septembrie. Primul tur va avea loc pe 15 septembrie, iar al doilea pe  29 septembrie.

Alegerile parlamentare sunt planificate pentru data de 8 decembrie.

Cum vor vota românii din diaspora la alegerile parlamentare?

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat pe pagina sa web informații detaliate cu privire la exercitarea dreptului de vot al cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în afara țării la alegerile pentru Parlamentul European din acest an.

Orice cetățean român aflat în afara țării, care are domiciliul sau reședința în străinătate sau care se află temporar în afara țării, și care a împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv, nu are drepturile electorale interzise printr-o hotărâre judecătorească definitivă și care nu s-a înscris în listele electorale ale unui stat membru UE, cu excepția României, poate vota la secțiile de votare din străinătate.

Dacă respectivul cetățean este înregistrat în listele electorale ale unui alt stat membru al Uniunii Europene, poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru reprezentanții României în Parlamentul European numai după ce depune o declarație în care afirmă că nu a votat la același scrutin pentru membrii în Parlamentul European din statul membru în ale cărui liste electorale este înscris.

Pentru a vota în străinătate, românii din diaspora trebuie să aibă în vedere următoarele documente, în funcție de circumstanțe:

  • cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie;
  • cartea electronică de identitate;
  • buletinul de identitate;
  • paşaportul diplomatic sau paşaportul diplomatic electronic;
  • paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic;
  • paşaportul simplu, paşaportul simplu temporar sau paşaportul simplu electronic;
  • carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.