Biroul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american anunţă într-un comunicat postat pe site că sebsecretarul însărcinat cu Controlul Armamentului şi Securitatea Internaţională va efectua un turneu, în perioada 14-26 noiembrie, în cadrul căruia va participa la o serie de conferinţe, evenimente şi întâlniri bilaterale în Iordania, România, India, Rusia şi Marea Britanie.
Gottemoeller va avea întâlniri bilaterale cu omologi din România în probleme legate de securitatea internaţională, precizează Departamentul de Stat. De asemenea, ea va susţine un discurs la Conferinţa pe tema Apărării multinaţionale împotriva rachetelor balistice de la Universitatea pentru Apărare Naţională a României.
În cadrul vizitei, subsecretarul de Stat va susţine, de asemenea, un discurs la Colegiul Naţional Sava, pe tema educaţiei în domeniile ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matermaticii STEM.
Oficialul american de rang înalt va veni la Bucureşti din Iordania, ţară în care se va afla în perioada 15-16 noiembrie, după care va coprezida, la New Delhi, Dialogul Strategic Statele Unite-India în perioada 19-20 noiembrie.
Ea participă, ulterior, la Moscova, în perioada 21-22 noiembrie, la Conferinţa Neproliferării, şi la discuţii despre programul de eliminare a arsenalului chimic din Siria.
Departamentul de Stat mai anunţă că oficialul american de rang înalt îşi va încheia turneul la Londra, unde se va întâlni cu oficiali în perioada 24-25 noiembrie.