Numărul victimelor provocate de noul coronavirus apărut în decembrie în China a ajuns la peste 630 de persoane în această ţară.

Astfel, autorităţile din provincia Hubei, epicentrul epidemiei, au anunțat vineri 69 de noi decese.

În buletinul său zilnic, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, 2.447 de noi cazuri de infecţii, crescând numărul total al bolnavilor la peste 30.000, informează Agerpres, citând presa internațională.

În afara Chinei continentale, peste 240 de cazuri de pneumonie virală sunt confirmate deja în aproximativ 30 de ţări şi teritorii.

Trebuie precizat că Organizația Mondială a Sănătății consideră că există o ”fereastră de oportunitate” pentru a împiedica transformarea virusului ucigaș din China într-o criză globală mai gravă.

OMS laudă autoritățile chineze

Iar măsurile luate de China pentru a combate virusul la epicentru au fost cel mai bun mod de a evita răspândirea acestuia, a spus șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Pe de altă parte, el a criticat anumite ţări bogate că se află ”într-o întârziere foarte mare” în ceea ce priveşte transmiterea informaţiilor despre cazurile de coronavirus.

”Din cele 176 de cazuri semnalate până în prezent în afara Chinei, OMS a primit formulare de declarare a cazurilor complete doar pentru 38% dintre cazuri.

Anumite ţări cu venituri mari se află într-o întârziere foarte mare în partajarea cu OMS a acestor date vitale.

Nu cred că acest lucru a fost cauzat de lipsa capacităţilor necesare”, a spus Ghebreyesus.