Raed Arafat a declarat că autoizolarea înseamnă că toată familia stă în casă. S-a dat o dispoziție ca situația să fie gestionată de către Comitetul pentru Situațiile de Urgență.

Oamenii ar trebui să aibă posibilitatea să fie ajutați

În cazul în care persoanele se autoizolează, aceștia trebuie să aibă posibilitatea ca o altă persoană  să îi ajute cu alimentele sau cu cumpărăturile de care au nevoie. Există persoane care, din păcate, nu au posibilitatea să fie ajutați de un astfel de persoană. Raed Arafat a declarat că în această situație ONG-urile sau cei de la Crucea Roșie ar trebui să vină în ajutorul acestora.

Cei care se află în carantină nu au astfel de probleme deoarece stau în spații speciale unde sunt îngrijiți de către persoane special dedicate acestei probleme.

În prezent există 21 de persoane care sunt în carantină și 970 de persoane în autoizolare din cauza coronavirusului

Detalii despre italianul care a venit în România

”Italianul a aterizat la Craiova, a luat o mașină și a plecat în Gorj. Avem datele cu persoanele cu care a intrat în contact. Măsurile care se vor lua persoanele care au intrat în contact prelugit cu cetățeanul vor intra în izolare sub paza poliției locale, vor fi duse probele pentru investigație. Dacă unul va prezenta simptome va fi dus la spital. În cazul în care analizele ies negative, aceștia vor rămâne în izolare pentru 14 zile.”, spune Raed Arafat.