Declaraţia a venit în contextul în care, anterior, în aceeaşi şedinţă, ministrul Economiei, Gheorghe Şimon, declarase că susţine existenţa a două burse de energie, în timp ce preşedintele Comisiei de industrii, Iulian Iancu, militează pentru o singură bursă, respectiv OPCOM.

"Domnule ministru, apreciez viziunea dumneavoastră liberală cu privire la existenţa a două burse de gaze. Eu mă chinui în Comisia de industrii să îl conving pe domnul Iancu că aşa trebuie să fie. Nu am reuşit să îl conving, dar vreau să vă dau o veste în premieră pentru toată lumea. Sursele mele de la Bruxelles spun că în maximum o săptămână va veni un infringement în sectorul energetic, vizavi de OPCOM, că are monopol", a spus Popescu.

Răspunsul lui Iulian Iancu la această afirmaţie a fost: "Ştiu, dar nu se justifică".

Virgil Popescu a continuat, adresându-se ministrului Economiei: "Eu vă spun în premieră că veţi avea o problemă mare în interiorul Ministerului Economiei. Probabil în următoarea săptămână informaţia va fi publică".

La rândul său, Gheorghe Şimon a precizat că doreşte ca OPCOM să nu mai fie filială a Transelectrica, aşa cum este în prezent, ci să fie în subordinea directă a ministerului.

"Doresc ca OPCOM să fie transparent, să fie extras de sub Transelectrica. Nu este o intenţia de a avea o bursă a Ministerului Economiei, dar trebuie să o transparentizezi, apoi 10 puncte să fie listate la bursă", a spus ministrul.

Scoaterea OPCOM din subordinea Transelectrica şi listarea la bursă sunt subiecte care au mai fost dezbătute de-a lungul timpului, dar nu au fost concretizate.